1

Kabouterweken in Bentwoud


-advertentiepositie-



Kabouterweken in Bentwoud

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom kabouters zoeken tijdens de kabouterweken in het Bentwoud!

Kom tijdens de kabouterweken naar Bentwoud. Loop samen met je kabouters het kabouterpad en misschien kom je wel een echte kabouter tegen.

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in Bentwoud.Tijdens de Kabouterweek speur je samen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van Bentwoud. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, uitgedost als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en roodgeschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden en krijgen ze een leuk aandenken aan het kabouteravontuur.

Alleen in de Kabouterweek: schatkistje en een winactie
De Kabouterweek vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober.  Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad in Bentwoud een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer.

Reserveer wel even voordat je komt, er zijn een beperkt aantal tasjes beschikbaar.

  • Let op: de begeleiderstas en kindertassen dien je na afloop weer in te leveren.
  • Bij het restaurant dien je een borg van € 15 te betalen
  • Afstand: 1,2 km
  • Prijs inclusief koek en drinken, kaboutermuts en kabouterpin      
  • Trek stevige schoenen of laarzen aan
  • De route loopt over onverharde paden en is daarom niet geschikt voor mindervaliden of met een wandelwagen
  • Honden mogen mee, mits aangelijnd

  • Afhaallocatie kaboutertas: Restaurant Roest op Golfbaan Bentwoud. Volg vanaf rotonde Benthuizen (N209) de route naar de parkeerplaats Golfbaan Bentwoud (Boslaan 3, 2731 LD Benthuizen).
  • Startlocatie kabouterpad: parkeerplaats Bentwoud-west, bereikbaar vanaf rotonde Benthuizen aan de N209. Volg borden parkeerplaats Bentwoud-west. De parkeerplaatsen liggen op 1 km afstand van elkaar.

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Kabouterweken in Bentwoud
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.