Expositie van de Lingnan Regio


-advertentiepositie-



Expositie van de Lingnan Regio

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Expositie van de Lingnan Regio: een Collectie van Chinese Free-hand Schilderijen zal plaatsvinden van 27 november t/m 4 december in het Atrium Den Haag. De expositie toont veertig Lingnan stijl schilderijen van zes Chinese schildermeesters (M. Guo, T. Fang, B. Jia, Z. Wang, D. Zhang en Y. Chen). Wilt u aanwezig zijn bij de opening op maandag 27 november? De organisatie nodigt graag geïnteresseerden uit. Neem contact met hen op via seci.europe@gmail.com.

De evolutie van de free-hand schilderstijl representeert de ontwikkeling van de Chinese kunstgeschiedenis als één van de grootste eerbetonen. Tegenwoordig in de 21ste eeuw, beïnvloeden westerse en oosterse kunst elkaar bilateraal. Deze samensmelting inspireert de volgende generatie van kunstenaars en tilt beide stijlen naar een nieuw niveau.

Boeken uit de Ming dynastie suggereren dat de Lingnan beweging al meer dan 700 jaar oud is. De schildermeesters die hun werk dit keer exposeren in Den Haag representeren de Lingnan schilderstijl op het hoogste niveau: Guo is gespecialiseerd in ongestandaardiseerde structuren, Fang wordt gekarakteriseerd door zijn gebruik van dunne lagen inkt, Jia’s werk is herkenbaar door de grote kleurcontrasten, Wang staat bekend om zijn elegante manier van schilderen en speciale manier van kalligrafie, Zhang creëert interacties tussen gedichten en zijn schilderijen en Chen is gespecialiseerd in extreme free-hand en abstracte stroken stijl.

De organisator van deze expositie, Yangcheng Evening News Arts Research Institute, neemt Lingnan kunst al onder de loep sinds haar bestaan en stimuleert artistieke interacties wereldwijd. Buiten deze expositie om hebben de schildermeesters ook publieke evenementen met lokale artistieke verenigingen in Den Haag.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Expositie van de Lingnan Regio
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.