Danstheater LethDansant danst een klassiek ballet van het sprookje Het Lelijke Eendje.

Op zaterdag 10 maart danst het Arnhemse Danstheater LethDansant weer een klassiek sprookjesballet in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen. Deze keer wordt het sprookje 'Het Lelijke Eendje' opgevoerd; een mooie én grappige voorstelling voor iedereen van 4 tot en met 80+.

Moeder eend is blij wanneer haar twee kleine eendjes geboren worden. Plotseling komt er nog een derde eendje uit een ei. Dit eendje ziet er vreemd uit, maar dat vinden haar moeder en twee zusjes helemaal niet erg. Ze zijn samen gelukkig met elkaar. Bij de vijver wordt het vreemde eendje stiekem gepest door de kikkers en de konijnen, die haar lelijk noemen. Verdrietig kijkt ze naar de mooie grote zwanen, die af en toe naar de vijver komen. Zij droomt ervan later een mooie eend te worden. Hoe meer het lelijke eendje groeit, hoe vreemder ze eruit gaat zien. Haar vleugels en poten worden veel langer dan die van haar zusjes en het lelijke eendje schaamt zich erg. Haar vriend de raaf probeert haar op te vrolijken en zegt dat het juist heel speciaal is om anders te zijn. Wanneer het lelijke eendje op een dag verdrietig naar de vijver wandelt, kijken alle dieren haar plotseling geschrokken aan! Wat is er met haar gebeurd? Voorzichtig kijkt ze in het weerspiegelende water naar zichzelf…

Kom samen met je opa, oma, papa of mama genieten van deze spannende én grappige balletvoorstelling gedanst door 15 dansers op de klassieke muziek van Leon Minkus. De choreografie is van de hand van Steffie van Leth. Een familievoorstelling vanaf 4 jaar.

Na afloop van de voorstelling kunnen jullie nog een kijkje nemen in de wapenkamer en op de museumzolder van het kasteel.

Datum: zaterdag 10 maart 2018

Tijd: 15.00 tot 15.55 uur. De taveerne is geopend vanaf 14.00 uur.

Prijs: 12,50 euro p.p.

Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk via onderstaande link

Koop hier uw kaartje voor Het Lelijke Eendje

Adres: Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: ammersoyen@glk.nl of 073-5949582