Wandelen langs voorjaarsbloemen op Beeckestijn


-advertentiepositie-



Wandelen langs voorjaarsbloemen op Beeckestijn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandelen langs voorjaarsbloemen op Beeckestijn

zondag 18 mrt 2018 - 14:00 uur

Beeckestijn is het walhalla van voorjaarsbloemen. Je komt er ongelooflijk veel verschillende soorten tegen. Wandel mee in het vrolijke voorjaar op Beeckestijn!

In het voorjaar kleurt het parkbos geel, wit, roze, blauw! Er groeien op Beeckestijn 36 verschillende historische soorten narcissen. Ook kun je er bijvoorbeeld skilla's, winterakonieten, boshyacinten, keizerskroon en kievitsbloemen bewonderen.

Stinsenplanten

In het najaar van 2017 hebben we 40.000 extra bloembollen geplant op Beeckestijn. Deze 'stinsenplanten' bloeien in het vroege voorjaar als de bomen nog kaal zijn (februari-maart-april).

Stinsenplanten is een verzamelnaam voor sierplanten (voornamelijk bol-, wortel- en knolgewassen) die rond de tweede helft van de 16e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant.
Het woord stinsenplant komt van het Friese woord stins, dat stenen huis betekent. Er wordt een versterkt en met stenen gebouwd huis mee bedoeld. Dit waren de woningen van adellijke of aanzienlijke heren, die dikwijls landgoederen bezaten.

Van oorsprong komen stinsenplanten van elders. Soms zijn dit andere delen van Nederland, maar vaak ligt hun oorsprong verder bij ons vandaan. Ze zijn door avonturiers en botanisten 'ontdekt' meegenomen naar Nederland.  Met het planten van deze bollen en knollen maakten de landgoedeigenaren een parktuin of parkbos waar nog nauwelijks blad aan de bomen zit, in het voorjaar een lust voor het oog!

Tip: vooraf of na afloop kun je heerlijk genieten van koffie, thee of een hapje in Brasserie Beeckestijn.

 

Beeckestijn

Beeckestijn, voor het landhuis

Rijksweg 134
1981 LD  Velsen-Zuid

Prijzen

Lid €5,00Kind t/m 12 niet lid €4,00Kind van OERRR €4,00Niet lid €8,00Kind t/m 12 lid €7,00Nog 23 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wandelen langs voorjaarsbloemen op Beeckestijn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.