1

Rondleiding eendenkooi




Rondleiding eendenkooi

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga mee terug in de tijd en ervaar de sfeer van rust en geheimzinnigheid.

Op zondag 18  maart heeft u de unieke gelegenheid om de eendenkooi in de Regulieren te bezoeken onder leiding van de boswachter. Hij neemt u mee rond de kooiplas en vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. Daarnaast is er specifiek aandacht voor de trekvogels die de kooi en omliggende natte weilanden in deze tijd bezoeken. Eenden, ganzen, grutto’s, kieviten, tureluurs zijn vaste bezoekers van het gebied. Vanwege de noodzakelijke rust is de eendenkooi slechts twee maal te bezoeken in de periode maart t/m juni. Reserveren is noodzakelijk.

Eendenkooien
Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ongeveer 119 geregistreerde eendenkooien. 

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,75. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 1,25 op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerterrein Rijksstraatweg Geldermalsen (bij de werkschuur van het GLK) postcode 4197RL, GPS 51.915, 5.279.
Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 of Bert Vos, tel. 06-19717255. 
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 Bezoek www.glk.nl

Rondleiding eendenkooi
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.