OERRR Diersporen op Veluwezoom

zondag 18 feb 2018 - 14:00 uur


In Nationaal Park  Veluwezoom leven veel dieren, je ziet ze alleen niet altijd. Als je meer van de sporen van dieren weet, zie je steeds meer welke dieren aanwezig zijn in het bos.


Het leuke van sporen is dat ze een verhaal  vertellen. Ze geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel  vergaart of bijvoorbeeld zijn nest bouwt.


Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten.


Diersporen waarnemen


De grootste variatie diersporen is waar te nemen in de lente, zomer en vroege herfst. In de late herfst zijn minder sporen te vinden vanwege de blaadjes op de grond. En bij vorst is de grond te hard voor pootafdrukken.  Als het sneeuwt is het ideaal om naar pootafdrukken te zoeken.


Wil jij weten welke dieren er voorkomen op Veluwezoom? En wil je leren om hun sporen te lezen? Meld je dan aan voor deze activiteit.


 


Praktische info  • Koop van tevoren online een kaartje.

  • Geschikt voor kinderen van 8 - 12 jaar.

  • Dit is een gezinsactiviteit, ouders én kinderen kopen een kaartje.

  • Doe stevige schoenen aan.

  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.

  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee.

  • Activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeestje. Op zoek naar een verjaardagsfeestje ? Kijk op Leuk verjaardagsfeestje?


OERRR is overal


Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERRR?


 


 


Nationaal Park Veluwezoom


Bezoekerscentrum Veluwezoom


Heuvenseweg 5a

6991 JE  Rheden


Prijzen


Kind van OERRR €4,00Kind t/m 12 lid €4,00Kind t/m 12 niet lid €7,00Nog 20 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

OERRR Diersporen op Veluwezoom

| Foto gedeeld door / afkomstig van Natuurmonumenten.