1

Voorjaarsbloeiers in Noord-Holland


-advertentiepositie-



Voorjaarsbloeiers in Noord-Holland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Voorjaarsbloeiers in Noord-Holland

dinsdag 24 apr 2018 - 10:00 uur

De Hortus Bulborum, Brasserie Beeckestijn en buitenplaats Beeckestijn hebben alles in huis voor een kleurrijk dagje uit! Samen hebben we een mooi arrangement voor u samengesteld.

Schatkamer van historische bolgewassen

‘s Ochtends ontvangen we u bij de Hortus Bulborum (Zuidkerkenlaan 23a, Limmen) met een heerlijk kopje koffie/thee met appeltaart. Aansluitend krijgt u een rondleiding door de enige tuin ter wereld waar inmiddels meer dan 4.000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld. De tuin is daarmee uniek in zijn soort. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit historische tulpen, narcissen en hyacinten. Daarnaast zijn er prachtige en waardevolle verzamelingen van fritillaria's en van krokussen gemaakt en in de museumtuin opgeplant.

Lunchen in stijl

Aan het eind van de ochtend rijdt u op eigen gelegenheid door de rijkgeschakeerde bollenvelden van Limmen naar Velsen-Zuid, waar u kunt ontspannen met een heerlijke lunch bij Brasserie Beeckestijn (Rijksweg 130, Velsen-Zuid). De brasserie is gevestigd in één van de twee authentieke koetshuizen op buitenplaats Beeckestijn. Brasserie Beeckestijn werkt met seizoensgebonden streekproducten en ingrediënten uit de moestuin van de buitenplaats. Speciaal voor dit arrangement heeft de brasserie een menu samengesteld, bestaande uit: aspergesoep, salade met kruiden uit eigen tuin, een aspergekroket en een verfrissende alcoholvrije cocktail.  (Eventuele extra drankjes bij de lunch zijn niet inbegrepen in het arrangement).

Rijke stinsenflora

Beeckestijn heeft een rijke geschiedenis als buitenplaats voor gegoede Amsterdammers. Het is een rijksmonument en staat internationaal bekend om de veel verschillende historische tuinstijlen.  Rond het landhuis liggen de geometrisch aangelegde tuinen in classicistische stijl. Verderop wandel je door het parkbos in landschapsstijl met slingerpaden, boomgroepen en verrassende doorkijkjes.

Na de lunch neemt een gids van Natuurmonumenten u mee door de tuinen en het parkbos van buitenplaats Beeckestijn. In het najaar van 2017 hebben we daar ruim 40.000 bloembollen geplant, zodat u er nu kunt er genieten van sneeuwklokjes, krokussen, sneeuwroem,  narcissen, winterakonieten, sterhyacinten, vogelmelk, Italiaanse aronskelk, boshyacinten, holwortel, kievitsbloemen, lente- en zomerklokjes. De stinsenflora van Beeckestijn is zeer soortenrijk, waarbij het roomwitte Haarlems klokkenspel eruit springt.

  

Beeckestijn

Limmen, Hortus Bulborum

Zuidkerkenlaan 23a
1906 AC  Limmen

Prijzen

Niet lid €33,00Lid €30,00Nog 40 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Voorjaarsbloeiers in Noord-Holland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.