1

Expositie 'Patronen'




Expositie 'Patronen'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De expositie valt in twee delen uiteen. In het eerste deel worden borduurwerken getoond in de "Punto Assisi" stijl. De borduurwerken zijn gemaakt naar ontwerpen uit het begin van de twintigste eeuw, sommige enigszins aangepast. Maar er zijn ook geheel nieuwe ontwerpen in deze stijl.

In het tweede deel worden er fractalen (Engels: fractals) getoond. Dit zijn uitsneden uit een afbeelding van melkwegachtige proporties. De afbeelding komt tot stand met behulp van wiskundige formules. De keuze van de minuscule plekjes in dit reusachtige plaatje en het gebruik van speciale kleuralgorithmen maakt deze afbeeldingen uniek.
Tevens worden er twee nieuwe boeken gepresenteerd.

Een van de gepresenteerde nieuwe boeken is "Assisi embroidery" en beschrijft de geschiedenis en de kenmerken van deze stijl. Verder zijn er meer dan 250 oude en nieuwe ontwerpen in deze stijl. Hiermee is het verreweg grootste collectie van dergelijke ontwerpen.

Het tweede boek is een kleurboek met 80 kleurplaten op A4 grootte. Het zijn zich herhalende patronen, opgebouwd uit regelmatige veelhoeken en regelmatige sterren. Hiermee onderscheidt het boek zich van de vele andere uitgegeven kleurboeken.

 

Expositie 'Patronen'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.