Geniet van WinterDroom, een internationaal winterspektakel voor jong en oud, in de Orchideeën Hoeve. Breng een bezoek aan de gratis toegankelijke kerstmarkt, maak een prachtig kerststuk bij de workshop bloemschikken of bezoek één van de tien magische kaarsjesavonden.

Reis van droomwereld naar droomwereld
Volg de prachtige routes door het park en laat bloemen, vlinders en vogels jouw winterdroom inkleuren. Door kilometers kerstverlichting, fonteinen en de speciale expositie ‘Arts of Nature’ lijkt het park uit een sprookjesboek geslopen. Strijk samen met je lief neer onder de prachtige bloemenhemels, droom weg bij het geluid van de watervallen en verwonder jezelf tussen tientallen bijzondere natuursculpturen. Wie weet spot je wel een aapje en met een beetje geluk ben je getuige van de prachtige liefdesdans tussen schildpadden.

Bruisende kerstmarkt
Van 7 t/m 23 december 2018 beland je na een bezoek aan de tuinen in het kloppende hart van ‘Winterdroom: de kerstmarkt. Struin langs de veertig kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte waren kun je lekker bijkomen in het restaurant of op het horecaplein met een warme chocomel of een goedgevulde kop snert.

Magisch lichtjesfeest
De sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen al meer dan dertig jaar het hoogtepunt van het winterspektakel in de Orchideeën Hoeve. Op za. 8, zo. 9, do. 13, vr. 14, za. 15, zo. 16, do. 20, vr. 21, za. 22 en zo. 23 december 2018 komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park. De magische beleving die vervolgens ontstaat kun je alleen beschrijven als je deze lichtjesdroom hebt beleefd. Het gehele park inclusief kerstmarkt is op deze tien avonden geopend tot 21.00 uur. Een kaartje voor kaarsjesavond kost € 6,50 en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 5,00. Kinderen tot en met 3 jaar en bezoekers met een geldig dagentreebewijs hebben gratis toegang.

Eerste en Tweede Kerstdag
Ook op Eerste en Tweede Kerstdag draait de droommachine in de Orchideeën Hoeve op volle toeren. Neem je familie er mee op uit in onze jungletuinen of start je kerstdag goed en reserveer een plekje voor onze uitgebreide kerstbrunch om 10.30 uur. De Orchideeën Hoeve is beide kerstdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Winterdroom in de Orchideeënhoeve

Foto: Orchideeën Hoeve