1

Dirk Scholl - een vergeten Delftse musicus


-advertentiepositie-



Dirk Scholl - een vergeten Delftse musicus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dirk Scholl, een vergeten Delftse musicus
Musicus, componist, organist en klokkenspeler Dirk Scholl (1641-1727) heeft een grote invloed gehad op het Delftse muziekleven in de 17e en 18e eeuw. Dat hij desondanks vrij onbekend is gebleven, is te wijten aan het feit dat slechts één van zijn werken bewaard is gebleven: de bundel dansmuziek die hij Thalia's Lust-hoff noemde en waarvan de eerste en enige druk zich bevindt in de kathedrale bibliotheek van Durham (UK).
Delfts eigen en enige professionele kamermuziekensemble Camerata Delft kwam deze bundel op het spoor, maakte de oude notatie lees- en speelbaar en zette de muziek op cd. Hiermee brengt het ensemble een stukje verborgen geschiedenis van Delft tot leven.

Maak kennis met 17e eeuws Delft
De cd wordt gepresenteerd tijdens een evenement dat in het teken staat van Dirk Scholl en de tijd waarin hij leefde. Het publiek maakt van verschillende kanten kennis met het 17e eeuwse Delft, waarbij ook voor kinderen een rol is weggelegd.
Zo is er een workshop barokdans met de bekende barokdanseres Rachel Farr en voor kinderen van 6 tot 12 jaar een workshop 17e eeuws slagwerk met Marten van den Bijlaard. De deelnemende kinderen zullen aan het eind van de middag optreden met Camerata Delft tijdens het presentatieconcert! Ook zijn er rondleidingen in het Prinsenhof onder leiding van de gespecialiseerde rondleiders van het museum. Muziekhistorica en Scholl-kenner Laura Meilink verzorgt een lezing over de vergeten Delftenaar.
Muziek klinkt er vanaf het orgel waar Dirk Scholl vermoedelijk ook op speelde door stadsorganist Bas de Vroome, en uiteraard laat Camerata Delft een aantal stukken horen tijdens een spetterend concert, waarbij de cd officieel zal worden gepresenteerd door de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt. Tussendoor drinkt u koffie en thee in 17e eeuwse stijl.

 Bezoek www.cameratadelft.nl

Dirk Scholl - een vergeten Delftse musicus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.