1

Möller-Fraticelli Guitar Duo op Kasteel Aerwinkel




Möller-Fraticelli Guitar Duo op Kasteel Aerwinkel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stichting Cultureel Aerwinkel is erin geslaagd om het beroemde Möller-Fraticelli Guitar Duo vast te leggen voor een uniek optreden 4 februari op Kasteel Aerwinkel.
Het duo bestaat uit Johannes Möller en Laura Fraticelli, twee grootmeesters op de gitaar. Samen vormen ze een unieke combinatie van Zweedse perfectie en Argentijnse passie. Dit zorgt voor onvergetelijke optredens. Daarbij helpt het, dat ze ook buiten de optredens een stel zijn.
Johannes Möller en Laura Fraticelli hebben al opgetreden op diverse podia in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. In 2017 tourde het Möller-Fraticelli Guitar Duo door de VS, Australië en Nieuw-Zeeland.
In 2014 verscheen hun eerste cd bij Naxos met poëtische stukken voor twee gitaren van Johann Kaspar Mertz (1806-1856), ‘de Schubert van de gitaar’. De recensies waren lovend. Recensenten noemden de cd smaakvol, liefdevol en van een hartverwarmende schoonheid.

Zweedse Mozart

Johannes Möller werd na publicatie van een cd met eigen werk op zijn veertiende door een Zweedse krant al ‘een Zweedse Mozart voor onze tijd’ genoemd. Hij haalde vervolgens een bachelor in muziek aan het Royal College of Music in Londen en masters aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.
Hij sleepte diverse prijzen in de wacht. Zo won hij in 2005 de eerste prijs van The Bromsgrove Festival International Young Musicians Platform (VK), in 2007 de Ljunggrenska Competition (Zweden) en in 2009 de European Guitar Award.

Gepassioneerd

In 2010 won hij de Guitar Foundation of America competitie (VS). In 2013 was hij één van de hoofdacts op het Calcutta International Classic Guitar Festival (India), het grootste van dit soort festivals in Azië. Dat jaar ook, trad hij met Laura Fraticelli op tijdens het befaamde Hamilton International Guitar Festival (Canada).
Laura Fraticelli studeerde als jongvolwassene in Argentinië bij Tzvetan Sabev, Walter Ujaldón en Eduardo Fernández. In Europa vervolgde ze haar muziekopleiding, net als Johannes Möller, aan het Royal College of Music in Londen en aan het Haagse conservatorium. Ze wordt geprezen om haar prachtige tonen en gepassioneerde interpretaties.

Kaarten reserveren

Kaarten voor de voorstelling van het Möller-Fraticelli Guitar Duo, 4 februari om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren).
In het kader van het eerste lustrum heeft Stichting Cultureel Aerwinkel een aantrekkelijke actie: vijf euro korting als u voor drie concerten kaarten koopt.

Cultureel Aerwinkel

Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie over de stichting en het concert van het Möller-Fraticelli Guitar Duo is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.

 Bezoek www.cultureelaerwinkel.nl

Möller-Fraticelli Guitar Duo op Kasteel Aerwinkel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.