1

4Arts 2018 Weesp


-advertentiepositie-



4Arts 2018 Weesp

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Voor de tiende keer vindt in de Synagoge in Weesp de jaarlijkse Paas-expositie plaats, genaamd 4Arts 2018. Vier kunstenaars met elk een ander discipline vormen samen de 4Arts 2018. Elk jaar verandert de samenstelling van de groep en dit jaar kunt u kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Hazel Ling (fotografie), Josée Bastiaenen (glas sculpturen) en Simone Stawicki (schilderijen, mixed media).

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in de Synagoge van Weesp. Inmiddels is dit een terugkerend evenement geworden. Elk jaar benadert Edith kunstenaars van verschillende disciplines om samen 4Arts te vormen en dit jaar is dus een jubileumjaar, want het is de tiende keer dat 4Arts in de Synagoge te zien is. Vanzelfsprekend wordt dit gevierd tijdens de opening op zaterdag 31 maart om 15.00 uur, waar iedereen van harte welkom is.

Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Als autodidact heeft zij klei als haar favoriete materiaal ontdekt om haar creatief te uiten. Zij werkt met de raku- en naked raku techniek. Zij maakt themawerk in combinatie met andere materialen. Sinds 1996 exposeert zij regelmatig en werk in opdracht is mogelijk.
Hazel Lings serie 'Daydream' is ontstaan op haar zolderkamer, waar ze met lichtinval en glaswerk experimenteerde. Ze creëerde haar eigen droomwereld. Door te spelen met kleuren en het opeenstapelen van meerdere foto’s, kwamen de surrealistische landschappen van ‘Awakening’ tot stand. Beelden van een andere werkelijkheid.
Josée Bastiaenen beeldhouwt in glas. Helder of gekleurd kristal. Als een beeldhouwer onttrekt Josée haar sculpturen aan dit fascinerende materiaal. In een speciale wisselwerking met licht en ruimte ontwikkelt het zijn eigen beeldtaal. Via een proces van zagen, hakken, slijpen en polijsten weet Josée die beeldtaal te vangen in composities van visuele poëzie. Zij werkt net zo lang tot er een rust ontstaat, in de vorm, in de structuur.
Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf, maar ook monotypes en gemengde technieken. Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren.

4Arts 2018 is weer een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om tijdens het Paasweekend te bezoeken. De feestelijke officiële opening is op zaterdag 31 maart om 15.00 uur en zal geopend worden door de wethouder van kunst en cultuur, de heer P.J.M. Eijking, met een muzikale omlijsting van Lu Chu. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts 2018 bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.
De openingstijden van de expositie 4Arts 2018 zijn zaterdag 31 maart van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 1 april van 11.00 uur tot 17.00 uur en maandag 2 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De expositie 4Arts 2018 is te bezichtigen in de Synagoge Weesp, Nieuwstraat 3 in Weesp. Meer informatie vindt u op de site www.4arts.eu.

 Bezoek www.4arts.eu

4Arts 2018 Weesp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.