Kom binnen kijken bij Trompenburgh in s-Graveland

zondag 18 mrt 2018 - 13:00 uur


Geniet van historie en cultuur tijdens deze unieke activiteit voor volwassenen op één van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Deze excursie staat helemaal in het teken van het prachtige landhuis Trompenburgh. Laat je verrassen!


Unieke openstelling Trompenburgh


De samenwerking van Natuurmonumenten met Stichting Monumenten Bezit maakt het mogelijk om binnen een kijkje te nemen! Landhuis Trompenburgh wordt slechts enkele zondagen per jaar opengesteld voor een rondleiding met een gids. Maak gebruik van deze unieke kans om een uur lang dit prachtige gebouw uit de gouden eeuw te bekijken!


Historie


De nationaal bekende buitenplaats Trompenburgh, vernoemd naar de roemruchte zeevaarder Cornelis Tromp, ligt tussen de lage gronden van de Vecht en de hoge gronden van het Gooi.  In 1673 liet Cornelis Tromp deze buitenplaats opnieuw aanleggen. Het landhuis met gracht werd gesitueerd temidden van een geometrisch park. 


In de 18e,19e en 20e- eeuw werden verschillende wijzigingen op de buitenplaats aangebracht, waarvan diverse sporen in het terrein achterbleven, maar de 17e-eeuwse hoofdstructuur bleef bewaard. De laatste particuliere eigenaar van Trompenburgh is Frans Ernst Blaauw.


Handig om te weten:  • Het is ook mogelijk om de rondleiding door Trompenburgh te combineren met een wandeling over het bijzondere landgoed Gooilust. Kijk hier voor meer informatie.

  • De excursie start bij landhuis Trompenburgh; Zuidereinde 43 in 's-Graveland.

  • Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn!

  • Honden mogen helaas niet mee.

  • Voor alle activiteiten geldt deelname uitsluitend na aanmelding en betaling vooraf via de website.


 


Gooilust


's-Graveland, landhuis Trompenburgh


Zuidereinde 43

1243 KK  's-Graveland


Prijzen


Lid €16,00Niet lid €19,00Nog 18 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

Kom binnen kijken bij Trompenburgh in s-Graveland

| Foto gedeeld door / afkomstig van Natuurmonumenten.