1

Martijn van Iterson Trio speelt American Songbook




Martijn van Iterson Trio speelt American Songbook

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De nummers in het American Songbook behoren tot het standaard repertoire van iedere jazzmusicus.
De respectvolle en avontuurlijke interpretatie van de jazz-klassiekers door het gelauwerde Martijn van Iterson Trio staat garant voor een geïnspireerde en inspirerende muzikale ervaring.

Jazzgitarist Martijn van Iterson (Bird Award 2004, Laren Jazz Award 2012) en zijn gitaar vormen een hechte twee-eenheid. Hoe diep Van Itersons liefde voor zijn gitaar is, moge blijken uit het feit dat hij soms met zijn gitaar op schoot in slaap valt en pas wakker wordt als zijn kinderen ‘s ochtends tv willen kijken.

Van Iterson speelde met nationale en internationale grootheden uit de jazzwereld als Piet Noordijk, Rita Reys, Toots Thielemans, Randy Brecker, Jim Hall, Lee Konitz, Kurt Rosenwinkel en Mike Stern. In de Buiksloterkerk speelt hij samen met Frans van Geest (contrabas) en Marcel Serierse (drums) naast songs uit het American Songbook ook enkele eigen composities.

Van Geest speelde onder andere met pianist Peter Beets, in de kwartetten van Sjoerd Dijkhuizen en Jesse Van Ruller, het Metropole Orkest, de Glenn Miller en andere bigbands. De contrabas waarop Van Geest speelt is 180 jaar oud. Serierse is een veelgevraagd sessiemuzikant in de pop- en jazzwereld. Hij werkte langdurig samen onder andere Laura Fygi, Ilja Reijngoud en het Rosenberg Trio.

 Bezoek www.buiksloterkerk.nl

Martijn van Iterson Trio speelt American Songbook
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.