1

Nat King Cole's Cool Jazz Show


-advertentiepositie-



Nat King Cole's Cool Jazz Show

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Tata Steel Bigband The Swingmasters
Presenteert
NAT KING COLE’S COOLJAZZ SHOW
Quote Nat King Cole :
I'm an interpreter of stories. When I perform it's like sitting down at my piano and telling fairy stories.

“De geboorte van jazz valt vrijwel samen met die van Nat King Cole. Het is 1917 wanneer voor het eerst melding wordt gemaakt van een nieuw ‘jazzy’ geluid in de clubs van New Orleans. Ruim een jaar later wordt Nathaniel Coles geboren. Vrijwel parallel aan de ontwikkeling van de jazz ontplooit zich de carrière van Nat King Cole, die hem leidt van een beginnend jazzpianist tot een internationaal gewaardeerde crooner.”

The Swingmasters is een bigband met grote dromen en wensen. Onder de bezielende leiding van dirigent André Elders wordt het muzikaal niveau opgevoerd tot verrassende hoogte. Ook het talent van o.a. solisten Mark Krom (trompet) en Jennie Pater (saxofoon) dragen bij aan de kwaliteit van de optredens. De sfeer van de jaren 50 en 60 via de wereldberoemde nummers van Nat King Cole, wordt door de Swingmasters schijnbaar moeiteloos vertolkt.
Solisten :
Edgar Meijne is een zanger met een ongekend goede stem. Naast zijn carriere als rockzanger in en om Utrecht was het altijd al zijn grote wens om ooit in de voetsporen van Nat King Cole te mogen treden. Hij is opgegroeid met de klank van Cole zijn stem en voor hem is de mogelijkheid zijn nummers te vertolken een droom die uitkomt. U zult versteld staan hoe dicht zijn stem bij het origineel in de buurt komt!
Käthe van den Hurk heeft meerdere malen met the Swingmasters mogen optreden, met als hoogtepunt haar Valentijshow in Het Witte Theater te IJmuiden in 2016. Ook deze keer zal zij proberen de Nat King Cole’s Cool Jazz Show tot één groot samenhangend geheel te maken en het publiek te vermaken en te verrassen. Aan enthousiasme geen gebrek!

 

Nat King Cole's Cool Jazz Show
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.