The Winter's Tale


-advertentiepositie-



The Winter's Tale

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Sprookje over liefde en verlies, omgetoverd in een meeslepend dansdrama door Christopher Wheeldon in zijn balletversie op muziek van Joby Talbot.
Christopher Wheeldon, associate artistiek leider van The Royal Ballet, maakte zijn bewerking van Shakespeares grote romance The Winter’s Tale voor The Royal Ballet in 2014. Net als Alice’s Adventures in Wonderland kreeg The Winter’s Tale bij de première uitbundige lof toegezwaaid; zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.
Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen vaneen kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt– en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding
een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening. Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter’s Tale een meesterlijk modern verhalend ballet.

Geschatte tijdsduur: 3 uur, inclusief twee pauzes

The Royal Opera & Ballet House London
Beleef het allemaal live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Met 10 producties zal The Royal Opera House in seizoen 2017 2018 wederom het publiek in meer dan 1500 bioscopen en in meer dan 40 landen op het puntje van hun stoel laten zitten.

 Bezoek figi.nl

The Winter's Tale
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.