1

Carmen


-advertentiepositie-



Carmen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera’s ooit – melodieën als de Habanera en Het lied van de toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen.
Deze publiekslieveling werd door Barrie Kosky voorzien van een verfrissende, uiterst fysieke nieuwe enscenering, die in 2016 in première ging bij de Oper Frankfurt. De Australische Kosky is een van ’s werelds meest gevraagde operaregisseurs. Hij debuteerde bij The Royal Opera in 2016 met Sjostakovitsj’ De neus, een voorstelling die met veel bijval werd begroet. Deze Carmen is door zijn aanpak een voorstelling geworden waarin het traditionele element ver te zoeken is. Doordat hij muziek van Bizet voor Carmen toevoegde die doorgaans wordt weggelaten, laat ook de fascinerende hoofdpersoon van de opera een ander geluid horen.

Geschatte tijdsduur: 3 uur en 20 minuten, inclusief één pauze
Frans gesproken, met Nederlandse ondertiteling

The Royal Opera & Ballet House London
Beleef het allemaal live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Met 10 producties zal The Royal Opera House in seizoen 2017 2018 wederom het publiek in meer dan 1500 bioscopen en in meer dan 40 landen op het puntje van hun stoel laten zitten.

 Bezoek figi.nl

Carmen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.