1

Fietstocht langs oorlogsmonumenten




Fietstocht langs oorlogsmonumenten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fietstocht langs oorlogsmonumenten

woensdag 25 apr 2018 - 13:30 uur

In Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen bevinden zich vijf oorlogsmonumenten. Een duingids begeleidt u op de fiets langs drie verschillende monumenten en hij vertelt u over de geschiedenis van deze plaatsen. Monumenten die bezocht worden zijn het monument bij Bosch en Duin, het Udenhouts Mariakapelletje en het Vredesmonument in Kaatsheuvel. Ook laat de gids sporen uit het verleden zien zoals bomkraters en een loopgraaf. Natuurlijk komt ook de natuur volop aanbod en komt het kappen van bos ten behoeve van het stuifzandherstel aan de orde. Dit laatste brengt bijzondere gevaren met zicht mee…..  namelijk dat granaten bloot komen te liggen. De fietstocht - met soms een korte wandeling - duurt ongeveer drie uur en is 18 km lang. Vanwege de veiligheid kunnen alleen kinderen vanaf 9 jaar meefietsen en zal een fietsgroep uit hooguit 15 personen bestaan.

Hopelijk tot ziens op 25 april.

Praktische informatie

  • Vooraf aanmelden via onderstaand menu is noodzakelijk. Op die manier ben je verzekerd van de aanwezigheid van voldoende gidsen. 
  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig, zodat de groep tijdig kan vertrekken 
  • We gaan ervan uit dat u met de eigen fiets komt.
  • Dichtstbijzijnde fietsverhuurders zijn camping de Duinhoeve (www.duinhoeve.nl) of De Rustende Jager (www.de-rustende-jager.nl). 
  • Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling.
  • Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom.
  • Deze activiteit wordt verzorgd door IVN Brabant, te bereiken via 088 500 3110 of brabant [at] ivn [dot] nl.

 

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen, Bosch en Duin

Oude Bosschebaan
5071  Udenhout

Prijzen

Lid €7,50Niet lid €7,50Kind t/m 12 lid €5,00Kind t/m 12 niet lid €5,00Kind van OERRR €5,00Nog 45 plaatsen beschikbaarDirect aanmelden & boeken

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl