Huub van der Lubbe - Wat speelt


-advertentiepositie-



Huub van der Lubbe - Wat speelt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

dinsdag 20 februari, 20:30 uur
Huub van der Lubbe
Wat speelt

UITVERKOCHT!

Wie was de vrouw van Bloedend Hart? Wat heeft de film Mefisto met het lied Geef me het zout uitstaande? Wat deed ‘The Hillbilly Shakespeare’ Hank Williams voor Frédérique Spigt’s hit Mijn hart kan dat niet aan?

Huub van der Lubbe is zanger en tekstschrijver van De Dijk. Daarnaast laat hij in het theater van zich horen als zanger-gitarist. Als dichter en verhalenverteller.
In het programma WAT SPEELT zingt Huub liedjes en vertelt hij de verhalen erachter. Hoe zijn liederen ontstonden, met welk idee het begon, wat de aanleiding was. Over gebeurtenissen en toevalligheden die hem inspireerden. Hij weidt uit over zijn helden Cuby, Solomon Burke, Joe Cocker en Ramses Shaffy, maar ook over minder bekende grootheden die zijn muzikale geschiedenis bepaalden. Zo ziet Huub op een vrijdagavond in 1968 in een café te Wormer de zanger van de Zaanse supergroep Mom’s Price aan de hoek van de bar staan. Met een flaphoed op zijn hoofd nipt de jongeman, omringd door bewonderaars, zwijgend aan zijn glas. Daar en dan besluit Huub rockzanger te worden.

Over alles wat speelde en speelt.

 Bezoek www.theaterbouwkunde.nl

Huub van der Lubbe - Wat speelt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.