1

Winterwandeling op Fort bij Rijnauwen


-advertentiepositie-



Winterwandeling op Fort bij Rijnauwen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maak kennis met het Fort bij Rijnauwen en beleef tijdens een rondwandeling met gids de geschiedenis van dit machtige vestingwerk. Wist

Fort bij Rijnauwen is het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een machtig vestingwerk dat door zijn bouwstijl en zijn gaafheid uniek is in ons land. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingslinie werd aangelegd om Utrecht, Noord- en Zuid-Holland te verdedigen tegen aanvallen uit het oosten.

Tijdens deze rondleiding loop je samen met een gids van Staatsbosbeheer over het fort. De vleermuizen houden hun winterslaap in de gebouwen waardoor er maar één gebouw toegankelijk is. Door de verhalen van de gids komt het fort weer tot leven. Ontdek hoe de 540 gestationeerde soldaten werkten en leefden op het fort en welke functie het fort heeft gehad in de Nieuwe Hollandse Waterlinie Water was onze bondgenoot in oorlogstijd. 
Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen met als resultaat een eldorado aan (bedreigde) planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken van het fort hun thuis. Kom Fort bij Rijnauwen beleven!

  • De route loopt gedeeltelijk over heuvels en trappen en is daarom niet geschikt voor minder validen
  • Honden niet toegestaan met uitzondering van hulphonden
  • Voor info over P-plaatsen in de buurt van Fort bij Rijnauwen zie kaartje op TheehuisRhijnauwen.nl
  • In de kantine van het fort is gelegenheid om iets te eten of te drinken te kopen

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Winterwandeling op Fort bij Rijnauwen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.