Conrad Project – The Secret Agent – Try-out


-advertentiepositie-



Conrad Project – The Secret Agent – Try-out

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Conrad Project – The Secret Agent – Try-out

Het Conrad Project “The Secret Agent” is een productie van de Gelderlandfabriek en IN MY HEAD theater; een theatervoorstelling die door middel van verschillende kunstvormen het werk van Joseph Conrad dichterbij brengt.
“The Secret Agent” gaat over de waanzin van het terrorisme. Samen met zijn vrouw drijft het hoofdpersonage Verloc een winkeltje met pikante blaadjes. Het zaakje is echter een dekmantel: in werkelijkheid is Verloc een ‘geheim agent’ in dienst van een ambassade in Londen, die hij inlichtingen verschaft over de bizarre groep revolutionairen en anarchisten die zich na sluitingstijd in zijn winkel verzamelt. Op een dag verlangt de ambassade meer dan zijn gebruikelijke rapport: Verloc wordt gemaand tot harde actie over te gaan, tot het zaaien van paniek en onrust. Verloc pleegt dan een krankzinnige daad, even zinloos als vernietigend. Het resultaat is een menselijke tragedie, die onherroepelijk eindigt in de dood.
Dat Conrads werk actueel is blijkt uit de huidige spanningen in de wereld en de recente dreigingen en aanslagen in bijvoorbeeld Manchester en Londen.

 Bezoek www.degelderlandfabriek.nl

Conrad Project – The Secret Agent – Try-out
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.