1

Wildlife expositie "Going Wild"




Wildlife expositie "Going Wild"

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Sinds het begin van de beschaving hebben dieren mensen gefascineerd en geïnspireerd - getekend op de muren van grotten, gekrast in steen, gemodelleerd in klei, geverfd.
Hoewel Wildlife Art het oudste genre van de kunst is, werd het pas rond 1850 als een apart genre erkend. In de stress, de oppervlakkigheid en de snelheid van ons moderne leven, voelen we steeds vaker de behoefte om onze band met de natuur en haar wonderen te vernieuwen.
Wildlife Art herstelt de oude, verloren verbinding.

Wildlife kunstenaars zijn ambassadeurs, omdat ze met hun creaties ons eraan herinneren dat de natuurlijke leefomgeving van de dieren of zelfs hele diersoorten worden bedreigd.
We willen met deze tentoonstelling het oude vuur en enthousiasme nieuw leven inblazen en daarmee tastbaar aantonen wat we riskeren te verliezen, terwijl we onszelf steeds meer van de natuur vervreemden en die verstoren. Galerie Pictura hoopt dat deze expositie zal bijdragen om het bewustzijn van de schoonheid van dieren in het wild en van de natuur als geheel te vergroten en dat het een dieper respect tot stand zal brengen.

De werken van onze kunstenaars zijn zo verschillend dat ze de kijker meenemen op een reis rond de wereld. Ze laten zien hoe levendig dit genre, met zijn zeer lange traditie, heden ten dage nog steeds actief is en hoe verschillend en innovatief hedendaagse kunstenaars dieren in het wild als thema uitbeelden.

 Bezoek www.galeriepictura.nl

Wildlife expositie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.