1

Movies that Matter festival: Magnum Expositie




Movies that Matter festival: Magnum Expositie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Magnum Expositie
Ter gelegenheid van het jubileum van de Sacharov prijs organiseerde het Europees Parlement in samenwerking met Magnum-foto's een fototentoonstelling over het leven en werk van vier verschillende activisten en Sacharov Fellows. Deze bijzondere expositie, met werk van fotografen Newsha Tavakolian, Bieke Depoorter, Jérôme Sessini en Enri Canaj is in het kader van het Movies that Matter festival is van 6 t/m 19 maart en van 26 t/m 31 maart te zien in het Atrium Den Haag.

30 jaar Sacharov-prijs
In 1988 werd de Sacharovrpijs voor het eerst uitgereikt aan de Zuid-Afrikaanse antiapartheidsstrijder Nelson Mandela en Anatoli Marchenko, dissident van de Sovjet-Unie. Het Europees Parlement rijkt de prijs uit aan personen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de mensenrechten wereldwijd. Het Movies that Matter Festival heeft een bijzondere relatie met de Sacharovprijs en verwelkomde winnaars als de Iraanse filmmaker en Sacharovprijswinnaar Jafar Panahi (This is Not a FIlm, Taxi) en Denis Mukwege (The Man Who Mends Women). Dit jaar vieren we op het festival in samenwerking met het Europees Parlement het dertigjarig bestaan van de Sacharovprijs met een speciale vertoning van de film The Women of Venezuelan Chaos op dinsdag 27 maart. In dit portret over het in wantoestand verkerende Venezuela, zien we door de ogen van vijf vrouwen hoe zij het hoofd boven water proberen te houden. In 2017 reikte het Europees Parlement de Sacharovprijs uit aan de Democratische oppositie in Venezuela. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek met internationale gasten.

Movies that Matter festival
Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale film- en debatfestival van Nederland. Van 23 maart t/m 31 maart 2018 presenteert het festival voor de achtste keer in Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en andere Haagse locaties, zoals het Atrium Den Haag een gevarieerd programma van zo'n zeventig speelfilms en documentaires rond mensenrechten en verschillende activiteiten. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien.

www.moviesthatmatter.nl/festival

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Movies that Matter festival: Magnum Expositie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.