Op zondag 25 maart en 8 april staan de deuren van de schaapskooi wagenwijd open. Door het jaar ben je de kudde vast en zeker al eens tegen gekomen op de Brunssummerheide, maar een kijkje in de schaapskooi is alleen deze dagen mogelijk.

Tegen een vergoeding van € 2,50 per persoon (v.a. 4 jaar) kun je komen kijken in de stal en deelnemen aan de extra activiteiten rondom de schaapkooi. Leden van Natuurmonumenten en OERRR hebben natuurlijk gratis toegang. Maak een lentespeurtocht, laat je schminken als een lammetje, ga op de foto of knutsel een dromenvanger. Bij de schaapskooi wordt op een houtoven door ‘de bakster’ speltvlaai gebakken. Heerlijk om een stuk te proeven bij restaurant Schrieversheide of om een hele vlaai mee naar huis te nemen.

Om de honden van de herders niet ongerust te maken, zijn andere honden niet welkom en zwangere vrouwen adviseren we om niet de schaapskooi te bezoeken.

Onze herders zorgen er voor dat de lammeren goed ter wereld komen. De lammertijd is altijd een heel bijzondere maar ook heel drukke tijd; slapen wil er voor de herders dan nog wel eens bij inschieten. Vanaf half mei trekt de kudde, die dan uitgegroeid is tot bijna 1000 schapen, voor het eerst weer over de Brunssummerheide. Altijd weer een bijzonder moment!