1

The Winter's Tale




The Winter's Tale

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op dinsdag 22 mei 2018 speelt het Britse gezelschap The Festival Players in de Ridderzaal van het Muiderslot Williams Shakespeares tragedie The Winters Tale.
Dit late werk van Shakespeare is een wonderlijke mengeling van tragiek en komedie, maar behoort niettemin tot n van de spannendste werken van de beroemde Engelse toneelschrijver. In The Winters Tale vermoedt de Siciliaanse koning Leontes dat zijn zwangere koningin een affaire heeft met Polixenes, koning van Bohemen. Polixenes is een jeugdvriend van Leontes en daarom te gast aan zijn hof. Door achterdocht en jaloezie geplaagd verliest Leontes iedere realiteitszin uit het oog, met desastreuze gevolgen. Als koningin Hermione besluit te vluchten ontspint zich een paranode drama.
Sparked by an obsessive envy of a perceived relationship between his Queen and his oldest friend, Leontes, King of Sicilia, sets in motion a train of events which affect two kingdoms and two generations; there is jealousy and joy, revenge and romance, loss and discovery, remorse and revelry, and an amazing revelation.
The Festival Players
The Festival Players Theatre Company is een expert in het spelen van Shakespeare op locatie. De spelers weten met hun enthousiaste stijl en traditiegetrouwe Shakespeare-interpretaties de beroemde stukken op flamboyante wijze tot leven te wekken. Het spelen met een all-male cast, zoals inmiddels bij hen gebruikelijk is, geeft dit theater een onverwachte lading en verassende energie. Ze behoren met hun tournees tot de top van Europees-tourende Britse Shakespeare-gezelschappen.
Kaartverkoop:Aanvang: 19:30 uurVolwassenen: 29,50,- (inclusief pauzedrankje)Kinderen tot 15 jaar 22,50,- (inclusief pauzedrankje)

 Bezoek www.muiderslot.nl

The Winter's Tale
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.