Dagtocht Land Art Flevoland


-advertentiepositie-



Dagtocht Land Art Flevoland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek alle zeven Flevolandse landschapskunstwerken op één dag en leer alles over de monumentale kunststroming Land Art, de unieke collectie van Flevoland en over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze polder. Deze verborgen schatten van Flevoland vormen samen een unieke situatie: nergens in de wereld ligt zo'n hoge concentratie landschapskunstwerken zo dicht bij elkaar. De Land Art projecten in Flevoland zijn allen van internationaal gerenommeerde kunstenaars: Robert Morris, Richard Serra, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Daniel Libeskind en Paul de Kort. Stichting Land Art Flevoland organiseert elke laatste zondag van de maand in mei t/m september 2018 weer de Land Art Tour.

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland. Het resultaat is een collectie van zeven landschapskunstwerken van internationale kunstenaars. En een situatie die uniek is in de wereld: zeven landschapskunstwerken die je in één dag kunt bezoeken.

LAND ART TOURS
Stichting Land Art Flevoland organiseert ook in 2018 weer elke laatste zondag van de maand in mei t/m september dagtochten naar de Land Art: 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus en 30 september.

We bezoeken de werken Polderland Garden of Love and Fire (1997) van Daniel Libeskind, Exposure (2010) van Antony Gormley, Observatorium (1977) van Robert Morris, PIER+HORIZON (2016) van Paul de Kort, Aardzee (1982) van Piet Slegers, Sea Level (1996) van Richard Serra en De Groene Kathedraal (1996) van Marinus Boezem. Ondertussen vertelt de gids alles over het ontstaan van de kunststroming Land Art, hoe deze vorm in de jaren zeventig vanuit de Verenigde Staten overwaaide naar Nederland, waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd, en waarom de werken en de gehele collectie uniek zijn in de wereld. De Flevolandse Land Art is daarnaast verweven met de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waardoor ook de realisatie van de polder aan bod komt tijdens de tour.

De tour vertrekt om 10.00 uur vanaf Kunstlinie Almere Flevoland in Almere, en eindigt daar weer rond 18.00 uur. Onderweg wordt er op een bijzondere locatie geluncht. De kosten van deze dagtocht bedragen € 49,50 (incl. koffie en lunch), kaarten zijn verkrijgbaar via het kaartverkoopsysteem van KAF: www.kaf.nl of 036 84 55 555.

 Bezoek kaf.nl

Dagtocht Land Art Flevoland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.