1

Piraten in de haven van Professor Plons




Piraten in de haven van Professor Plons

» Let op: deze activiteit is voorbij «

PIRATEN HEBBEN DE HAVEN VAN PROFESSOR PLONS GEËNTERD
Niet alleen hebben ze de haven overvallen maar ze hebben ook waardevolle spullen uit de bijzondere verzameling van Professor Plons gestolen. De spullen zitten nu in een schatkist ergens in de haven. Maar waar en wat is de code van het slot op de kist?

Help Professor Plons de schatkist vinden!
Nu de piraten de haven overvallen hebben, is de spanning wel voelbaar in de haven van Professor Plons. Papagaaien vliegen dreigend door de lucht, piratenvlaggen hangen uit, de kanonnen worden geladen. Wil jij Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber helpen dan moet je wel eerst verkledende als piraat, want anders hebben de piraten je door. Neem dus eerst een duik in de verkleedkist van Professor Plons voor dat je op zoek gaat naar zijn gestolen verzameling.

Tweede Paasdag
Op maandag 2 april is het piratenfeest in bij Professor Plons. Alle kinderen die verkleed zijn als piraat mogen dan gratis naar binnen. Je hoort het goed! Meet een mooie piratenpak, ooglap of hoed, dan wel of niet geschminkt mag je deze Tweede Paasdag gratis naar het museum als je tussen de 4 en 10 jaar oud ben.

Kindertentoonstelling Professor Plons
In deze kinder-doe-tentoonstelling gaan kinderen op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden

 Bezoek www.maritiemmuseum.nl

Piraten in de haven van Professor Plons
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.