Fototentoonstelling Ziel van het Bos




Fototentoonstelling Ziel van het Bos

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 24 april t/m 9 mei is de fototentoonstelling Soul of the Forest - Ziel van het Bos te zien in het Atrium Den Haag met foto’s van Päivi Arvonen geproduceerd door de ambassade van Finland. Het Atrium Den Haag is gesloten op Koningsdag 27 april 2018.

Päivi Arvonen is een Finse fotografe en journaliste, die werkzaam is in Finland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar ook in Europa, India en Australië. Zij was gevestigd in Cairo, Egypte, van 2004 tot 2016.

Arvonen is gespecialiseerd onder andere in cultuur, culturele communicatie, mensenrechten, milieu, ontwikkelingsprojecten, reizen en onderwijs. Haar artikelen met foto's zijn gepubliceerd in verschillende gerespecteerde en bekende kranten zoals Helsingin Sanomat en tijdschriften in Finland, evenals het Finse persbureau STT-Lehtikuva Oy. Arvonen heeft ook enkele jaren artikelen en foto's voor de afdeling Ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geproduceerd en zij werkt sinds 2000 ook voor Helsinki-stadspublicaties.

Päivi Arvonen heeft verschillende solo fototentoonstellingen gehouden in Egypte en Finland. Haar zes fototentoonstellingen op vier continenten in 2017 maakten deel uit van het programma voor het eeuwfeest van de Finse onafhankelijkheid in 2017.

De stilte en schoonheid van de Finse natuur ligt haar na aan het hart. Deze fototentoonstelling benadrukt de schoonheid van de ongerepte Finse natuur. De meeste foto's zijn gemaakt in Noordoost-Finland (Koillismaa en Kainuu). Wilde bruine beren van de tentoonstelling werden gefotografeerd in Kuhmo, dicht bij de Russische grens in een "hutje" van Wildlife Safaris Finland, een bedrijf dat gespecialiseerd is in natuurfotografie, opgericht door de internationaal erkende natuurfotograaf Lassi Rautiainen. Wildlife Safaris biedt iedereen de mogelijkheid om te verblijven in het “hutje" in het midden van het ongerepte bos om de natuur en het wild te ervaren en te fotograferen.

De fototentoonstelling was eerder te zien op de Finse ambassade in Bangkok, Thailand en in Canberra, Australië.

www.diamond-idea.com
www.wildfinland.org
www.instagram.com/paiviarvonen
www.finlande.nl

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Fototentoonstelling Ziel van het Bos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.