Aan Tafel!


-advertentiepositie-



Aan Tafel!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Aan Tafel! 2 juni t/m 7 oktober 2018

Het Zuiderzeemuseum staat dit jaar in het teken van eten: wat at men zo’n honderd jaar geleden? In de tentoonstelling Aan tafel! in het binnenmuseum ontdek je op speelse wijze hoeveel werk het vroeger was om eten op tafel te krijgen. Er staan drie levensmiddelen centraal: aardappelen, kool en vis - ingrediënten die vaak op het Zuiderzeemenu stonden!

Aardappelen, kool en vis
Elke zaal van de tentoonstelling is gewijd aan één van deze drie levensmiddelen. Hoe werd vis bijvoorbeeld gevangen, verwerkt en verkocht? Waar haalde je kool en aardappelen vandaan in een tijd zonder supermarkt?

In de laatste tentoonstellingszaal ga je ‘aan tafel’; behalve een gedekte tafel, vind je hier ook oude recepten en nieuwe interpretaties hiervan. En de kinderen? Die vangen een visje in een net, sorteren aardappelen en veilen kool op de groenteveiling!

Binnen en buiten
De tentoonstelling Aan tafel! in het binnenmuseum borduurt voort op het thema ‘Vers van vroeger’ in het buitenmuseum.

Kom Aan tafel! en laat je inspireren door de gerechten van de Zuiderzee.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Aan Tafel!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.