1

De Sprong op de Zuiderwaterlinie


-advertentiepositie-



De Sprong op de Zuiderwaterlinie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Sprong op de #Zuiderwaterlinie...woe 23 juni het parachutisten boven de vestingsteden De Zuiderwaterlinie is een 165 kilometer lange, eeuwenoude verdedigingslinie die van Bergen op Zoom tot Grave dwars door de provincie Noord-Brabant loopt. Elf historische vestingsteden verbinden het prachtige gebied tot een geheel.
Om dit waardevolle gebied onder de aandacht te brengen, organiseert Stichting Zuiderwaterlinie Events in het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed twee grote events, waaronder een indrukwekkende vredes-parachutesprong.
Deze Sprong vindt plaats op zaterdag 23 juni 2018. Boven de vijf stellingen van de Zuiderwaterlinie: West Brabantse Waterlinie (Bergen op Zoom - Steenbergen), Willemstad, Breda Geertruidenberg, Den Bosch - Heusden en Grave - Ravenstein, springen tientallen parachutisten, onder wie een groot aantal van Defensie.Vliegbasis Eindhoven levert voor de militaire parachutesprong een C-130 Hercules.Daarnaast worden diverse andere vliegtuigen ingezet. Deze vliegtuigen vliegen in formatie laag over de gehele linie en splitsen op om de parachutisten hun sprong te laten maken. Zij nemen een piketpaaltje mee, dat verwijst naar De Mars die in het najaar plaatsvindt. Op de grond krijgen zij een warm onthaal in vijf Zuiderwaterliniefestivals die op die dag gehouden worden.

 Bezoek www.zuiderwaterlinie.nl

De Sprong op de Zuiderwaterlinie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.