1

Romeinen week


-advertentiepositie-



Romeinen week

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 28 april t/m 6 mei vieren we in Archeon de Romeinenweek! De Romeinse burgers en soldaten uit onze nederzetting Trajectvm ad Rhenvm hebben een Romeins programma samengesteld.

Tijdens de Romeinen week zijn er vele extra activiteiten op het park. Word ook een echte gladiator, doe mee met het exerceren en de Romeinse massage. De re-enactmentgroep Legio Secvnda avgvsta heeft hun kamp opgeslagen in Archeon. Breng een bezoek aan hun kampement en zie hoe er werd geleefd in de Romeinse tijd. Bekijk ook de latrina, de Romeinse Domus, het woonhuis, en doe mee aan de Romeinse rondleiding. Afsluitend is er een spectaculaire gladiatorengevecht in de Arena

In de Romeinse herberg zijn heerlijke Romeinse gerechten te verkrijgen o.a. Romeinse ganizoensoep, salade en lucaanse worstjes.

Zwammerdam Restauratiewerf
Bezoek de Zwammerdam Restauratiewerf in Archeon en zie hoe de Romeinse schepen worden gerestaureerd. Het eerste schip dat weer in elkaar wordt gezet is de Zwammerdam 2, een vrachtschip van 22 meter lang. De werkzaamheden zullen ruim een jaar duren en zullen worden uitgevoerd in de Romeinse Restauratiewerf Archeon. In de restauratiewerf is ook een mooie tentoonstelling over de Zwammerdamschepen, de Romeinse limes en de restauratie.

De Romeinse Kano 5 is al te bewonderen in het Romeins Museum. Kano 5 is een exemplaar met gaten in de wanden van de boot om de vissen levend te kunnen vervoeren.

Het doel is om deze schepen weer terug te geven aan het publiek in het nieuw op te richten Nationaal Romeins Scheepvaart Museum, bij Archeon, in het kader van de Limes Unesco Wereld erfgoednominatie.

De restauratie van de Zwammerdamschepen is altijd toegankelijk voor het publiek tijdens openingstijden van Museumpark Archeon.

Sport en spel
Een romeinse wedstrijd van de krachten voor ieder die zich hierin durft te wagen. Op het forum in Trajectum ad Rhenum zal goed getraind worden! Je gaat aan de slag met 3 Romeinse spel onderdelen: speerwerpen, verspringen en boogschieten. Win jij van de romeinen?

Romeinse sport demonstratie
Kom kijken naar een typisch Romeinse sportwedstrijd. De Romeinen van Trajectum ad Rhenum zullen hun uiterste best doen om te overwinnen en er echt een spektakel van te maken. Wie ga jij toejuichen?
Romeinse sport demonstratie is alleen in het weekend (28 en 29 april en 5 en 6 mei).

 Bezoek www.archeon.nl

Romeinen week
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.