De Verborgen Hand – een roman in woord en muziek


-advertentiepositie-



De Verborgen Hand – een roman in woord en muziek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een vertel-concert van Noud Bles (schrijver) en Sebastiaan Oosthout (concertpianist) over vrouwelijke componisten

Romanschrijver Noud Bles geeft een beeld van de roman De verborgen hand en leest fragmenten voor, Sebastiaan Oosthout, concertpianist, speelt de muziek die in het boek voorkomt. In samenspraak geven beiden toelichting op de ongebruikelijke muziek en de relatie met de tekst in de roman.

De verborgen hand is een roman over vriendschap, die zich afspeelt in de toneelwereld, en waarin de muziek van vrouwelijke componisten een opmerkelijke rol speelt. Vrouwelijke componisten vormen een onbekende, onterecht onopgemerkte kunstenaarsgroep. In het programma De verborgen hand, dat een kleine twee uur duurt, komen deze vrouwen tot leven door middel van hun geschiedenis en hun werk. Aan bod komen de bij insiders enigszins bekende componistes als Clara Schumann-Wieck en Hildegard von Bingen, maar ook de vrijwel nooit genoemde componerende vrouwen als Cécile Chaminade, Maria Theresia von Paradis en anderen. Een unieke kans om kennis te maken met klassieke werken die u nooit eerder hoorde.

Noud Bles (Vinkeveen, 1945) is dichter, schrijver, vertaler, romancier en organisator van literaire publieksactiviteiten. De verborgen hand is zijn zesde roman. In zijn verhalen en romans botsen faustiaanse ambities op de beperkingen van de mens.

Sebastiaan Oosthout (Nijmegen, 1966) is concertpianist en docent piano. Hij speelt als solist in groot en in klein verband en heeft verschillende CD’s uitgebracht.

 Bezoek www.geelvinck.nl

De Verborgen Hand – een roman in woord en muziek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.