1

Foto-expositie Waldo Koendjbiharie en Henry Badelo




Foto-expositie Waldo Koendjbiharie en Henry Badelo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het kader van de viering van 145 jaar Hindustaanse Immigratie in het Koninkrijk der Nederland wordt er een fototentoonstelling georganiseerd in het Atrium Den Haag. De expositie toont foto’s van twee bekende Hindustaanse fotografen: Waldo Koendjbiharie en Henry Badeloe. Beide fotografen zullen een serie van hun meeste recente foto’s van Hindustanen op diverse locaties in Den Haag exposeren.

Waldo Koendjbiharie (1949, Suriname)
Woont en werkt sinds 1971 in Nederland. Hij is vader van drie dochters en opa van twee kleinzonen. Hij heeft 42 jaar gewerkt bij het voormalig Staatsdrukkerij en Uitgeverij Bedrijf, thans het Sdu. Na zijn pensionering vier jaar geleden is hij allround beroepsfotograaf geworden. In de Haagse gemeenschap staat hij vooral bekend als “celeb shooter” omdat hij veel bekende mensen fotografeert. Hij heeft ook een oeuvre opgebouwd als 'digitale fotokunstenaar'. Koendjbiharie bezoekt bijna alle Hindustaanse evenementen om die op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij heeft oog voor detail. In deze expositie zijn foto’s opgenomen die hij gemaakt heeft op diverse evenementen die in Den Haag door de Hindustaanse gemeenschap zijn georganiseerd.
www.facebook.com/CELEB-Shooter-549987955056018/

Henry Badeloe (1964, Suriname)
Henry Badeloe is een vakfotograaf. Hij heeft gestudeerd aan de Fotovakschool in Apeldoorn en heeft zich toegelegd op het fotograferen van portretten en huwelijksreportages. Ook fotografeert hij voor de zakelijke markt. Maar het liefst fotografeert hij mensen. Henry Badeloe heeft iets met Den Haag. En dat is heel goed te zien in zijn werk. Hij benut de unieke locaties van de stad om zijn personages neer te zetten. Daarbij maakt hij een heldere en duidelijke verbinding tussen de persoon die hij fotografeert en de locatie.
www.henrysphotodesign.nl

Stichting 145 jaar Hindostaanse Immigratie
Stichting 145 jaar Hindostaanse Immigratie organiseert deze expositie. De stichting is eenmalig in het leven geroepen om festiviteiten gecoördineerd te laten plaatsvinden in Den Haag en eventueel elders in het land. De nationale viering zal plaatsvinden op een bijzondere locatie begin juni 2018. Verder zal er regelmatig een activiteit georganiseerd worden, gedurende het hele jaar.
www.viering145jaar.nl

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Foto-expositie Waldo Koendjbiharie en Henry Badelo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.