Vuurtorenloop Vlieland 2018


-advertentiepositie-



Vuurtorenloop Vlieland 2018

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom in beweging meld je aan voor een van de tochten over Vlieland: sportief in actie tijdens de Vuurtorenloop, of wat rustiger aan tijd

Kom in beweging meld je aan voor een van de tochten over Vlieland. Een sportieve uitdaging vind je tijdens de Vuurtorenloop. Liever wat rustiger aan? Wandel dan mee met de nachtelijke Vuurtorenwandeling.

Vuurtorenwandeling - 21 april

Volg het licht van de vuurtoren van Vlieland tijdens het vallen van de avond. Luister naar de geluiden van de nacht in de Vlielandse natuur. Bewonder het donker en laat je op je route verrassen door de vele vuur- en lichtelementen. Onderweg staan op enkele locaties een hapje en een drankje voor je klaar. Een nachtelijke belevingstocht vol sfeer en verrassing. En rustig aan, er is geen haast...

  • Afstanden: 14 km en 9 km
  • Starttijden: 14 km om 20.30 uur, 9 km om 21.30 uur

Vuurtorenloop: mooi zwaar! - 22 april

Doe mee aan mooie zware hardloopwedstrijd op Vlieland. Een inspirerend, gevarieerd en bovenal uitdagend parcours: door bos en dorp, over duin en strand. Onderdeel van het parcours is de beklimming van het 43 meter hoge Vuurtorenduin (stijgingspercentage 14,5%). De slogan van de hardloopwedstrijd is dan ook niet voor niets mooi zwaar! Ook voor de jongeren is er een speciale jeugdloop.

Wedstrijdsprint
Daag jezelf ultiem uit door mee te doen aan de sprint. Zet de snelste tijd neer en beklim de top van het Vuurboetsduin: stijgingspercentage 15 %, hoogte 43 meter en totale lengte 420 meter. Oftewel niveau sloper. Knal tijdens dit evenement zo snel mogelijk naar boven en wie weet win je met de snelste tijd. Daarvoor moet je natuurlijk wel het verdere parcours uitlopen.

  • Afstanden: 5 zeemijl (9,5 km) en 10 zeemijl (18,5 km)

Meer informatie en de laatste stand van zake vind je op de website van de Vuurtorenloop

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Vuurtorenloop Vlieland 2018
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.