Ontdek Fort bij Nigtevecht


-advertentiepositie-



Ontdek Fort bij Nigtevecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga samen met een fortengids op pad door de imposante gebouwen van Fort bij Nigtevecht! Op ontdekkingstocht op Fort bij Nigtevecht Verscholen in het groen, aan een rustig weggetje bij het Amsterdam-Rijnkanaal, ligt Fort bij Nigtevecht. Ontdek dit imposante gebouw en de prachtige omgeving op zondag 15 juli om 14:00 uur. Onder begeleiding van een fortengids stap je de geschiedenis in van dit grote fort uit 1892.

Hefkoepels
Dwaal door de bomvrije kazerne met slaaplokalen ende bijgebouwen voor de ingenieuze kanonnen.De oude genieloods en fortwachterswoning maken het beeld compleet. Je zult zien dat grote delen van Fort bij Nigtevecht nog intact zijn. Bijzonder zijn de twee gerestaureerde gebouwen waar de hefkoepels zich bevonden.

Stelling van Amsterdam
Fort bij Nigtevecht hoort bij de Stelling van Amsterdam. Dat deze waterlinie uniek in de wereld is, blijkt wel uit het feit dat de Stelling van Amsterdam Unesco Werelderfgoed is. Deze lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad. En van de overblijfselen uit die tijd is de Liniedijk. Vanaf het fort kun je een stukje over deze dijk wandelen.

Gedenkplaats
Momenteel is Fort bij Nigtevecht in gebruik als Gedenkplaats. Neem vr of na de rondleiding de tijd om de verschillende ruimtes van de Gedenkplaats te bezoeken. Daarbij word je verrast met een gedicht, schilderij of een mooie ansichtkaart. In de lichtjeskamer kan je een kaarsje aansteken voor iemand die je dierbaar is en wilt gedenken.

Ga mee op ontdekkingstocht
Op zondag 15 juli om 14:00 uur kun je dit bijzondere fort ontdekken. Bestel toegangskaarten via www.natuurmonumenten.nl/fortbijnigtevecht. Lid van Natuurmonumenten? Dan betalen volwassenen 5,- en kinderen (ook OERRR-leden) 4,-. Niet-leden betalen 8,- en kinderen 7,-.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Ontdek Fort bij Nigtevecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.