Meivakantie op GeoFort


-advertentiepositie-



Meivakantie op GeoFort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vier het voorjaar bij GeoFort. Maar liefst drie weken lang zijn wij elke dag open. Dwaal buiten rond in het doolhof, leef je uit in de vleermuisspeurtuin en neem de pont naar het drijvende eiland in de vorm van Nederland. Hou jij droge voeten? Binnen ga je aan de slag met aardbevingen, vulkanen en ruimtedeeltjes. En vergeet ook de verschillende speurtochten niet Vind jij via de juiste cordinaten de schat op ons eiland?
Honger en dorst gekregen van al dat speuren? De menukaart van ons 3D Caf staat boordevol geografische verhalen. Laat je verrassen door onze verse en biologische gerechten.
Deze meivakantie zijn er bovendien extra activiteiten:
VR Experience (maandag 23 april, 30 april en 7 mei)

Are you ready for take off? We can show you the worldMaak met behulp van een VR-bril een virtuele wereldreis. Reis op een vliegend tapijt in slechts enkele seconden naar alle uithoeken van onze planeet en raad aan de hand van 360 beelden waar je bent geweest. Als aandenken wordt er met behulp van een green screen een gave foto van je gemaakt. 2CoolMonkeys ontwikkelde de VR-app Magic Carpet waarin orintatie, navigatie en VR-technieken op een superleuke manier samenkomen.
Historische dag met de Waschvrouw & Generaal Krayenhoff (donderdag 10 mei)

Ooit leefden er maar liefst 300 soldaten, twee waschvrouwen en een generaal op GeoFort. Tijdens deze dag komt het fort tot leven door de verhalen die een ervaren waschvrouwe vertelt tijdens het wassen van het van de soldaten. Benieuwd naar wat dit zal zijn? Loop mee met de waschvrouwe griezelen en genieten tegelijkertijd Ook niemand minder dan Generaal Krayenhoff zal deze dag aanwezig zijn voor een workshop GPS tekenen.
Minecraft Speurtocht in Oranje sferen (dagelijks)

De hele meivakantie lang wordt er Koningsdag gevierd in het virtuele Amsterdam in GeoCraft. Speur door de feestelijk versierde straten van Amsterdam en leer meer over hoe landen zoals Nederland eigenlijk zijn ontstaan en wie of wat er eigenlijk bepaalt hoe groot een land is. Vind bij grote podia in Amsterdam de codes die jij zoekt en win de prijsBekijk ons filmpje om alvast in oranje sferen te komen.
Workshop 3D printen (vrijdag 4 en 11 mei)

Heb jij wel eens met een 3D printer gewerkt? Tijdens deze workshop leer je een echte berg of vulkaan vanaf Google Maps om te zetten in een geprint 3D model.

 Bezoek www.geofort.nl

Meivakantie op GeoFort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.