Dag van het Kasteel 2022


-advertentiepositie-



Dag van het Kasteel 2022

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op tweede pinksterdag, 6 juni 2022, is het weer de Dag van het Kasteel. Op die dag zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud.

Eigenaren, beheerders en vrijwilligers vertellen bezoekers over de geschiedenis van het gebouw en over het leven op die plek. De Dag van het Kasteel toont de verscheidenheid van kastelen en buitenplaatsen in Nederland: van buitenplaats tot burcht, van borg tot ruïne, van spieker tot hofstede.

ARCHEOTRAILS
Daarnaast kun je ook Archeotrails volgen, die je meenemen naar plekken waar kastelen hebben gestaan. Vaak lijken deze plekken onzichtbaar. Je ziet niet meer dan wat gebouwde resten, een heuvel met bomenring of een leeg grachtenstelsel. Maar als je goed kijkt, komen verdwenen kastelen hier tot leven! Een gids wijst je de weg. Dit jaar zijn er vier trails, in Drenthe/Groningen, Gelderland, Utrecht en Overijssel. Een ticket is €12,50 + €1,00 servicekosten.

Thuis kun je de Dag van het Kasteel nu al digitaal bezoeken. Met digitale tochten en rondleidingen, verhalen en podcasts.

 Bezoek www.dagvanhetkasteel.nl

Dag van het Kasteel 2022
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.