1

Eetbare Plantjesmarkt


-advertentiepositie-



Eetbare Plantjesmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Alweer voor de derde keer organiseert de Tuinen van Weldadigheid een oergezellige markt met als thema eetbare planten. Vergeten groenten, zeldzame rassen, buitenlandse rariteiten, een zo groot assortiment aan bijzondere eetbare gewassen is er in Noord-Nederland nog nooit op 1 plek te koop geweest!
Wij bieden zelf natuurlijk weer een grote collectie biologische groenteplantjes en zaden aan. Daarnaast zullen in elk geval de volgende kwekers aanwezig zijn: Arborealis met permacultuur- en voedselbosplanten, De Baggelhof met kleinfruit, De Keukentuin met kruiden- en groenteplantjes, De Kleine Meeden met kruidenplantjes (veel soorten munt), TuinJoop met zaden en groenteplantjes, De Groene Gast met niet alledaagse tuinplanten en natuurlijke planten waar vlinders en bijen dol op zijn en Westerzwam met growkits voor oesterzwammen. Verder zijn er diverse eigengemaakte producten te koop zoals jam, chutney, siroop, honing en diverse kruidenproducten.

Het terras is open met biologische koffie, thee, appelsap en zelfgemaakte limonade, heerlijke baksels, soep met brood en quiches.

Lambert geeft rondleidingen door de Tuinen en verder is er een wildplukwandeling, een didgeridooworkshop en een rondleiding of lezing over bijen en vlinders in de tuin. Voor de kinderen staat er reuzenbellenblaas klaar en ze kunnen een speurtocht op de tuinen doen.
De markt wordt gehouden in en rond de monumentale boerderij 'Esssererf'. De entreeprijs is inclusief de toegang tot de tuinen. Je kunt daar zelf een kijkje nemen of meegaan met een rondleiding.

 Bezoek detuinenvanweldadigheid.nl

Eetbare Plantjesmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.