De bieb onder water


-advertentiepositie-



De bieb onder water

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom langs bij de bibliotheek in Gorinchem en leer meer over deze spannende episode. WATER ALS WAPEN
We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... De Waterlinie.

De bieb onder water
In een tentoonstelling over de Oude Hollandse Waterlinie leggen wij het verhaal uit achter dit geheime wapen van de Hollanders. Deze expositie van zeven infozuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt, een serie boeken en een collectie objecten neemt je mee terug in de tijd. Van 21 april tot 1 juni 2018 zal deze tentoonstelling in de bibliotheek van Gorinchem te zien zijn. Na 1 juni reist de expositie verder in de regio van de Oude Hollandse Waterlinie. Kom langs bij de bibliotheek in Gorinchem en leer meer over deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis.
Leerdam: 2 juni tot 13 juli 2018Waddinxveen: 14 juli tot 24 augustus 2018Bodegraven: 25 augustus tot 9 oktober 2018Gouda (Garenspinnerij): 10 oktober tot 17 november 2018Alblasserdam: 19 november 2018 tot 4 januari 2019

 Bezoek mooigorinchem.nl

De bieb onder water
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.