Installatie Veterans’ View


-advertentiepositie-



Installatie Veterans’ View

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Veterans’ View is een opvallende installatie – een grote militaire baret op poten - waarmee het publiek door de ogen van vijf veteranen naar hun missie kijkt. De veteranen delen de meest indringende persoonlijke herinneringen uit hun inzet met de bezoekers. Daarnaast kan de bezoeker zelf waardering tonen voor de veteranen door een –digitale – witte anjer op te doen. Veterans’ View staat van 18 t/m 30 juni in het Atrium Den Haag.

Vijf missies
De vijf militaire missies die aan bod komen zijn Korea, verteld door veteraan Elie van Schilt, Cambodja met als gids Patrick Cammaert, Rwanda met veteraan Roy Schuurmans, Afghanistan door de ogen van veteraan Mike van de Vondervoort en Bosnië gezien door veteraan Manja Blok. De verhalen zijn te volgen op de tien touchscreens die zijn opgehangen in de baret.

Waardering
Veterans’ View is gemaakt in opdracht van het Nationaal Comité Veteranendag om meer erkenning en waardering te genereren voor Nederlandse veteranen. De productie is uitgevoerd door Studio Louter in samenwerking met Opera Amsterdam en FictionFactory. Het Vfonds heeft de opstelling medegefinancierd.

Meer informatie via www.veteranendag.nl.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Installatie Veterans’ View
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.