1

Klassiek met een twist: Trouble with Trebles


-advertentiepositie-



Klassiek met een twist: Trouble with Trebles

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Klassiek Liedrecital “Trouble with Trebles”
Zondagmiddag 27 mei om 15.00 uur presenteert Music on Chairs “Trouble with Trebles” in de Mariënhof.

Twee zangers, één pianist. Op zichzelf nog niet zo spannend. Maar op het moment dat dit een man en een vrouw zijn die zich al zingend vrijwel op dezelfde hoogte begeven en een pianist die aan gedwee begeleiden een broertje dood heeft, wordt het spannend.

Sopraan Henriette Feith, countertenor Kaspar Kröner en pianist en meester-Liedbegeleider Maurice Lammerts van Bueren laten zich horen in een Liedrecital met een “twist”. De hoge stemmen, die als combinatie bekend zijn in barokmuziek, vinden elkaar hier in een programma waar deze combinatie zelden voorkomt.

Daarnaast is het ook nog eens een fris programma. Van een jubelend openingsduet van Henriette Bosmans, via liederen en duetten van Clara en Robert Schumann en Fanny Mendelssohn naar Amerikaans lef van John Duke, Samuel Barber en Jake Heggie. Amersfoorts talent komt naar voren in het duet “Water” dat Noëmi Schermann, negentien jaar oud, voor deze gelegenheid componeerde. Met Pauline Viardot , de negentiende eeuwse wereldberoemde stersopraan, sluit het concert op spectaculaire wijze af.

Zolang de teksten zich op herkenbare romantische paden bewegen gaat het nog goed. Maar als de countertenor verzucht dat “Pitch” .. soms echt ..een “bitch” kan zijn en de sopraan een zucht naar whiskey vertoont, moet het publiek zich misschien zorgen maken. Het is hierom dat je het nooit zeker weet of het verstandig is, twee van die trebles bij elkaar. Dus toch : trouble?

Trouble with Trebles, door concertorganisatie Music on Chairs
Henriette Feith, sopraan, Kaspar Kröner, countertenor
Maurice Lammerts van Bueren, piano

Mariënhof, Kleine Haag 2, Amersfoort
Reserveren, informatie: www.musiconchairs.nl info@musiconchairs.nl of 06 52628597
Toegang: €19,50 , voor jongeren tot 17 jaar: €10,-
Het wordt aangeraden vooraf te reserveren

 Bezoek www.musiconchairs.nl

Klassiek met een twist: Trouble with Trebles
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.