Avondwandeling over het Springendal


-advertentiepositie-



Avondwandeling over het Springendal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek het sprookjesachtig Springendal in de avond. Kies een thema en ga mee met de gids van Staatsbosbeheer buiten de gebaande paden.

Ontdek het sprookjesachtige Springendal tijdens een twee uur durende avondwandeling. Samen met de gids treed je buiten de gebaande paden en ontdek je de unieke flora en fauna van het gebied. Vergeet je verrekijker niet, want onderweg spot je misschien wel een ree, eekhoorn of specht.

Bronnen en beken - 8 en 15 mei, 5 en 19 juni, 24 juli, 28 augustus  
Je volgtde kabbelende Springendalsebeek vanaf één van haar bronnen tot aan de romantisch ogende Grote Bronvijver. Er is extra aandacht voor de flora en fauna die specifiek zijn voor bronnen en beken.

Orchideeën - 22 mei en 12 juni
Je gaat op zoek naar de orchideeën van het Springendal. Natuurlijk bekijk je ook andere flora en fauna van het seizoen. 

Historie - 3 juli
Door de eeuwen heen is het karakteristieke en gevarieerde Springendal van nu gevormd door invloeden van de elementen en haar bewoners. Je hoort hier alles over tijdens deze wandeling. 

Essen en akkers - 10 en 17 juli
Amper 100 jaar geleden bestond het Springendal voornamelijk uit heide met beekbegeleidend bos rond de Springendalse beek en verspreid in het gebied wat kleine essen (eenmans akkers) rond een boerderij. Deze essen zijn nu nog goed terug te vinden in het gebied en staan juist rond deze tijd van het jaar vol met akkerflora als korenbloem, echte kamille, klaproos en vele andere soorten. Het is een ware lust voor het oog.  

Struinen door de heide - 7, 14 en 21 augustus
Augustus is dé maand om de hei op te gaan. In deze maand kleuren grote delen van het Springendal paars door de bloeiende heide, een prachtig gezicht en een ware beleving er door heen te struinen. Bij het beheer van een gezonde hei komt veel kijken. Nieuwsgierig geworden? Wandel mee!

  • Opgave vooraf is niet nodig
  • Kinderen tot 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene
  • De route is ongeveer 4 km lang
  • Trek stevig schoeisel en een lange broek aan en neem je verrekijker mee 
  • Niet toegankelijk voor mindervaliden omdat de wandeling van de paden af gaat
  • Honden niet toegestaan
  • Inclusief koffie/thee/ranja van Twentsch Geluk

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Avondwandeling over het Springendal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.