1

Project 11: Klaas Werumeus Buning & Frans Ram




Project 11: Klaas Werumeus Buning & Frans Ram

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Frans Ram
Frans Ram (Schiedam, 23 maart 1948) is een Nederlandse beeldhouwer, woonachtig in het Friese Hegebeintum.

Leven en werk
Ram volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam.[2] Hij vestigde zich in Friesland, waar hij werkt in Hogebeintum. Hij maakt figuratieve mens- en dierfiguren in brons. Zijn abstracte werk voert hij vooral uit in de materialen marmer, graniet of hardsteen. Op Ameland staan vijf beelden van zijn hand. Ter gelegenheid van de 800e Zuidlaardermarkt, maakte hij in 2000 een levensgroot monument van een paard en twee handelaren.
Werk van Frans Hals vind je op vele plekken. In de openbare ruimte onder meer in Hallum, Nes, Joure, Ballum, Zwarte Haan, Zuidlaren, Workum, Tzummarum, Heerenveen, Formerum maar niet in de laatste plaats in Sneek. De kunstenaar heeft in Sneek enkele prachtige beelden staan: De touwslager ter ere van het bedrijf Lankhorst aan de Bothniakade (vlak achter Galerie Bax Kunst) en het beeld van Jaap Piso aan het Sint Antoniusplein. Ook maakte hij het standbeeld van Abe Lenstra voor de ingang van het Abe Lenstra stadion in Heerenveen.

Na enkele jaren van afwezigheid mag de expositie met de werken Frans Ram een heuse comeback van de kunstenaar worden genoemd.
Klaas Werumeus Buning

Klaas Werumeus Buning is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Doordat hij zich in Friesland vestigde, onderging hij echter een sterke invloed van collega

 Bezoek baxkunst.nl

Project 11: Klaas Werumeus Buning & Frans Ram
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.