Zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos en stuifzand. De boswachters hebben een avontuurlijke nachtwandelroute uitgezet door het Dwingelderveld. Luister naar het verhaal van de Witte Wieven en bekijk de vliegensvlugge vleermuizen in het donker. Doe mee, deze avontuurlijke nachtbeleving mag je niet missen!

Er zijn diverse starttijden tussen 21.00 en 23.00 uur.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld houdt in deze speciale nacht de deuren voor je geopend!

Bossen, heide en vennetjes
Vanaf het ontvangstpunt wandel je door een afwisselend bos- en heidelandschap. De stilte spreekt, de duisternis vertelt haar verhaal. Om de duisternis ten volle te kunnen ervaren, wordt een zaklamp alleen bij nood gebruikt. Als je ogen aan het duister gewend zijn, zal een zaklamp nauwelijks nodig zijn.

Hoor de roffelende specht
Vlak na zonsondergang komt het nachtleven op gang in het Dwingelderveld. Vossen komen uit hun holen, vleermuizen scheren over de watervlaktes van plassen en vennetjes op zoek naar voedsel. Het roffelen van de specht klinkt door het hele bos. Meer dan genoeg te horen en als je ogen aan het donker gewend zijn, te zien! Kom naar het Dwingelderveld en beleef deze bijzondere nacht!

Praktische informatie
Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur
Ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen
Neem warme kleding en regenkleding mee. Het kan 's nachts afkoelen.
Neem voldoende eten en drinken mee
Een kleine zaklantaarn is handig
Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur
Het bezoekerscentrum beschikt over voldoende parkeergelegenheid en toiletten.