1

Augst-Cultuurfestival




Augst-Cultuurfestival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Augst Cultuurfestival is een uniek cultureel evenement dat in 2018 voor de 72e keer georganiseerd wordt. Van 17 t/m 20 augustus is het weer feest in Berg aan de Maas en aan de hand van het thema Helden treffend omgetoverd worden.

Waarom het Augst Cultuurfestival?
Augst Cultuurfestival is een evenement dat op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst is
Ook dit jaar wordt het weer een uniek cultureel en feestelijk weekend voor jong en oud.
Augst Cultuurfestival geniet binnen en buiten de regio inmiddels grote bekendheid en heeft veel waardering opgebouwd. Bezoekers komen uit de Westelijke Mijnstreek, maar ook van heinde en verre om het festival bij te wonen.

Berg Bruist
Het Augst Cultuurfestival organiseert op vrijdag een gezellige middag voor gehandicapten, bewoners van diverse zorgcentra en ouderen uit Berg aan de Maas en omgeving. De bedoeling is om deze mensen bewust uit hun vaste omgeving te halen en mee te laten genieten. De gasten worden op de vrijdagmiddag met een geweldig muziekprogramma, koffie met vlaai en een ouderwetse traktatie. Deze middag is geheel gratis. Algemene voorzieningen zoals EHBO, Invalidentoilet et cetera zijn vanzelfsprekend aanwezig. Elk jaar weer opnieuw is deze fantastische middag dankzij de ondersteuning van vele vrijwilligers en diverse sponsoren mogelijk.

Kinderfeest
De kindermiddag vindt traditioneel op de zaterdagmiddag plaats. Naast het organiseren van een leuke middag voor de basisschool jeugd is er ook een cultureel aspect. Tijdens de kindermiddag is het de bedoeling dat door sport en spel de jeugd kennis krijgt van het thema van het desbetreffende jaar. Dit jaar is het thema Helden. Mede dankzij de ondersteuning van sponsoren worden lekkernijen, gezond fruit en drinken gratis aangeboden worden aan de kinderen.

Het Berg Stroattheater
Op de zaterdag van het Augst Cultuurfestival trekt na de Augstmis het Sjtroattheater door het dorp. Een kleurrijke parade aan mensen en wagens diverse zaken uitbeelden of aan de kaak stellen. Kijk niet vreemd op als de mensen van de stoet de onschuldige toeschouwer in hun spel betrekken!

De culturele stoet
Over traditie gesproken. Sinds 1947 siert de Culturele Stoet het Maasdorp Berg aan de Maas. Elk jaar heeft de culturele stoet een centraal thema en een rode draad. De volgorde, de samenstelling, de muziek, et cetera is allemaal een uitgekiend geheel. De praalwagens (door de inwoners van Berg zelf gebouwd) worden door groepen en ook muzikanten begeleidt en vormen een scene en samenhangend geheel.

Openingstijden en toegangsprijzen
Raadpleeg de website voor meer informatie.

Waar vindt u het Augst Cultuurfestival?
Het Oogstdankfeest vindt altijd plaats in het centrum van Berg aan de Maas. Het feestpaviljoen bevindt zich naast het voetbalterrein van RKVV IVS, Berg aan de Maas.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of Facebookpagina.

 Bezoek www.augst-cultuurfestival.nl

Augst-Cultuurfestival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.