Amsterdam door de ogen van Eberhard vd Laan


-advertentiepositie-



Amsterdam door de ogen van Eberhard vd Laan

» Let op: deze activiteit is voorbij «

‘Wij hebben met z’n allen een enorm probleem: dat we in zo ongeveer de mooiste en fijnste stad van de wereld wonen.’ Aldus Eberhard van der Laan, voormalig burgemeester van Amsterdam en gastcurator van de tentoonstelling 'De mooiste stad: Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan'. Te zien vanaf 17 juni in het Amsterdam Museum.

Tot vlak voor zijn overlijden werkte burgemeester Eberhard van der Laan (1955-2017) aan een tentoonstelling over zijn geliefde stad. Met ruim 80 foto’s en voorwerpen uit de collectie van het Amsterdam Museum, het Stadsarchief en het Kabinet van de Burgemeester maakt Van der Laan duidelijk hoe Amsterdammers in het verleden omgingen met de uitdagingen die horen bij snelle groei en economische bloei. Een 'schaalsprong' noemde hij het. Nooit zonder groeipijn, maar wel met zijn favoriete stad als resultaat. Hij hoopte hiermee een aanzet te geven tot een goed gesprek over de toekomst van de stad.

Gratis toegang
Al sinds 1975 is de Amsterdam Galerij, voorheen Schuttersgalerij, een gratis toegankelijke museumstraat waar jaarlijks 450.000 mensen kennismaken met de geschiedenis van de stad. Door de tentoonstelling juist op deze locatie te organiseren hoopt het Amsterdam Museum zoveel mogelijk mensen het verhaal van Van der Laan te laten ervaren. De collectie krijgt een plaats te midden van steigers en steigerdoeken, die symboliseren dat de stad nooit af en altijd in aanbouw is.

De mooiste stad: Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Te zien van 17 juni tot en met 4 november 2018 in het Amsterdam Museum.

 Bezoek www.amsterdammuseum.nl

Amsterdam door de ogen van Eberhard vd Laan
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.