Avondwandeling over het Springendal




Avondwandeling over het Springendal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek het sprookjesachtig Springendal in de avond: wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer buiten de gebaande paden. Met elke keer

Stap met de gids van Staatsbosbeheer buiten de gebaande paden en ontdek het sprookjesachtige Springendal in de avonduren. Onderweg krijg je alles te horen over de planten en dieren die hier leven. Er zijn verschillende thema's. Vergeet je verrekijker niet, want onderweg spot je misschien wel een ree, eekhoorn of specht.

Bronnen en beken - 19 juni, 24 juli, 28 augustus  
Volg de kabbelende Springendalsebeek vanaf één van haar bronnen, tot aan de romantische Grote Bronvijver. Onderweg vertelt de gids je over de planten en diersoorten die specifiek zijn voor bronnen en beken.

Historie - 3 juli
Het karakteristieke, gevarieerde Springendal is door de eeuwen heen gevormd door zowel de mens als de elementen. De gids vertelt aan de hand van sporen in het landschap over de rijke historie van dit gebied.

Essen en akkers - 10 en 17 juli
Amper 100 jaar geleden bestond het Springendal uit heide, wat bossages rond de Springendalse Beek en verspreid liggende eenmansakkers, ofwel essen. Enkele van deze akkers zijn er nog, en staan deze tijd van het jaar bomvol bloemen: van korenbloem en echte kamille tot klaproos en vele andere soorten. Een lust voor het oog!

Struinen over de heide - 7, 14 en 21 augustus
Augustus is dé maand om de hei op te gaan: grote delen van het Springendal kleuren paars door de bloeiende heide. Struin mee met de gids en geniet van de geuren en kleuren. En wist je dat heide zonder goed beheer in bos verandert?

  • Opgave vooraf is niet nodig
  • Kinderen tot 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene
  • De route is ongeveer 4 km lang
  • Trek stevig schoeisel en een lange broek aan en neem je verrekijker mee 
  • Niet toegankelijk voor mindervaliden omdat de wandeling van de paden af gaat
  • Honden niet toegestaan
  • Inclusief koffie/thee/ranja van Twentsch Geluk

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Avondwandeling over het Springendal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.