We Are Mary Jane: Women of Cannabis


-advertentiepositie-



We Are Mary Jane: Women of Cannabis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tentoonstelling "We Are Mary Jane: Women of Cannabis" besteedt aandacht aan de medische marihuanaproducten voor vrouwen van Whoopi and Maya, een bedrijf dat mede is opgericht door Whoopi Goldberg. Maar ook zijn er artistiek ontworpen pijpen van Stonedware en duurzame hennepkleding van het Nederlandse modelabel Studio Jux te zien. Vroeger werd een groot deel van de teelt en het verwerken van industriële hennep gedaan door vrouwen, zoals te zien is op een aquarel van de beroemde schilder Piet Mondriaan. De oude Chinezen vereerden een hennepgodin met de naam Ma Gu (hennepmaagd).
Meer recent richtte Mila Jansen in de jaren zestig een voorloper van de coffeeshops in Amsterdam op, terwijl Mary Rathbun, ook wel bekend als 'Brownie Mary', in Amerika pionierde met medicinale cannabis door HIV patiënten te helpen met haar ‘magische brownies’.

“We are Mary Jane” belicht bijzondere vrouwen die de moderne cannabiswereld vormgaven, en laat zien hoe vrouwen tegenwoordig de branche naar ongekende hoogtes brengen.

 Bezoek hashmuseum.com

We Are Mary Jane: Women of Cannabis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.