1

S.M.A.K.: Prijs van de Vrienden v-h S.M.A.K.




S.M.A.K.: Prijs van de Vrienden v-h S.M.A.K.

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People, een samenwerking tussen S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K., is een tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars die net afstudeerden aan een Belgische hogeschool voor beeldende kunsten. Met dit initiatief willen beide partners kansen bieden aan opkomend talent dat niet altijd even vlot de weg vindt naar de professionele kunstwereld.

Coming People startte in 2001 als een jaarlijkse museumtentoonstelling met werk van Gentse laatstejaarsstudenten en groeide in 2014 uit tot een Belgische, tweejaarlijkse wedstrijd met een internationale jury en een prijs uitgereikt door de Vrienden v/h S.M.A.K. ter waarde van 5 000 euro. Dit jaar bestond de jury uit Sonia Dermience (directrice Komplot, Brussel), Antony Hudek (directeur curatorial studies, KASK, Gent), Frank-Thorsten Moll (directeur IKOB, Eupen), Niels Van Tomme (directeur De Appel Arts Centre, Amsterdam), Martin Germann (senior curator S.M.A.K., Gent) en Ann Hoste (curator S.M.A.K., Gent).

De negen finalisten van 2018 stellen hun werk tentoon in S.M.A.K. tot 2 september 2018. De winnaar van de prijs maken we bekend op de opening van de tentoonstelling op vrijdag 22 juni 2018 om 20:00. Bij het slot van de tentoonstelling kennen we de publieksprijs toe aan de kunstenaar die de meeste voorkeurstemmen ontving van het publiek.

 Bezoek www.smak.be

S.M.A.K.: Prijs van de Vrienden v-h S.M.A.K.
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.