Zomer op GeoFort


-advertentiepositie-



Zomer op GeoFort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vier de zomer op GeoFort. Kom speuren, experimenteren, beleven en spelen Raad waar je bent in de wereld en vind de juiste route op basis van geur in het doolhof. De trekpont brengt je op de fortgracht naar een drijvend eiland in de vorm van Nederland. Kijk of jouw huis onder of boven de zeespiegel ligt Maak een heus bouwwerk van bamboe, klim en klauter in de Vleermuisspeurtuin, maak dijken en leg rivieren aan bij de waterspeelplaats. En vergeet vooral de verschillende speurtochten niet Geniet tussendoor bij het 3D Caf op het terras van diverse lekkernijen.
Tijdens de zomervakantie (zaterdag 7 juli t/m 2 september) zijn we elke dag geopend van 10.00 17.00 uur.
Naast de reguliere exhibits in de GeoExperience zijn er in de zomer ook nog extra activiteiten:
GeoGuessr: Raad waar je je bevindt in de wereld met Google Street View

Laat aan je ouders zien dat je cht heel goed bent in topografie Speel samen het spel GeoGuessr op GeoFort Met behulp van Google Street View moet je raden waar je bent in de wereld. Hoe dichter je je bij de aangegeven locatie bevindt, hoe meer punten je krijgt. Word jij onze topo-topper deze zomer?
Minecraft speurtocht: Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Nieuw Hollandse Waterlinie die loopt van Fort Pampus tot aan Slot Loevesteijn. De linie speelde een rol in het verdedigen van Nederland. Een groot gedeelte van Nederland werd tot 50 cm hoog onder water gezet om de vijand tegen te houden: met een nat geweer kun je immers niet schieten en het was te gevaarlijk om doorheen te lopen. In GeoCraftNL bouwen we de 46 stellingen, objecten en forten die deel uit maken van dit unieke stukje geschiedenis na. Tijdens de workshop ontdek je van alles over de Waterlinie en zoek je te paard op en rond Fort Vechten naar twee codes
Dwaalroute

Dwaal mee door de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ontdek meer over de linie, de rol van de forten en inundatie. In de loop der tijd is de waterlinie aangepast en veranderd. Dit wordt gellustreerd met filmpjes die via de app tijdens de route te zien zijn.
In deze filmpjes vertellen Dick van der Meulen, vrijwilliger bij GeoFort en Generaal Kraijenhoff (de grondlegger van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) over verboden kringen, Waaijersluizen, Wapenplaatsen, Romneyloodsen en groepsschuilplaatsen. Op elk dwaalpunt wordt er aan de hand van een filmpje uitgelegd welke rol die plek had in de geschiedenis. Daarnaast kom je van alles te weten over oude uitvindingen, zoals de driehoeksmeting en Normaal Amsterdams Peil (N.A.P.), een belangrijke grondlegger voor bijvoorbeeld gps waar de dwaalroute nu op draait.
Download de BeleefRoutes app via de App Store of Google Play.Kies dan Dwaalroute Nieuwe Hollandse Waterlinie
Duur: ongeveer 150 minuten (7 km).
Bamboe bouwen

Schuilt er een architect in jou? Leef je uit met bamboe en elastiekjes en maak een mooi, hoog en sterk bouwwerk

 Bezoek www.geofort.nl

Zomer op GeoFort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.